fbpx
logo
Szukaj
open close

Budyń z sorgo z truskawkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c236edacd-06bb-4906-9838-7a74b575ceb8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Budyń z sorgo z truskawkami

Przygotowanie

  • Sorgo płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 8 godz.
  • Po tym czasie sorgo gotujemy przez ok. 30 minut (do miękkości)
  • Truskawki wrzucamy do rondla i zagotowujemy
  • Następnie wlewamy mleko i wodę, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy
  • Do rondla dodajemy ugotowane sorgo i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy budyń nakładamy do misek

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (130 g)
  • Sorgo – ziarno (100 g)
  • Mleko kokosowe (80 ml)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (20 g)
  • Woda (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu i dokładnie mieszamy Cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, (…)

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo-czekoladowy

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy suche składniki i podgrzewamy, cały czas mieszając Dodajemy masło i gotujemy jeszcze przez ok. 2 (…)

WIĘCEJ >

Budyń czekoladowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i (…)

WIĘCEJ >

Budyń bez mleka i jajek

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Drugą połowę mleka wlewamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao i (…)

WIĘCEJ >

Budyń w 5 min bez żółtek

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz oraz cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu Do miski wlewamy drugą połowę mleka, (…)

WIĘCEJ >