fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aa2c551-7e3c-4e40-ae92-15cbda5af124
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Przygotowanie

  • Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Łosoś wędzony (120 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Oliwki czarne (24 g)
  • Rukola (20 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >