fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aa2c551-7e3c-4e40-ae92-15cbda5af124

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Przygotowanie

  • Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne pomysły na przyrządzenie carpaccio.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (120 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 2 łyżki czarnych oliwek (20 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 6 rzodkiewek (90 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (3 ml)
  • 3 łyżeczki świeżego kopru (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Selera kroimy w cienkie półksiężyce Pomidorki kroimy na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Duszone mięso z warzywami

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…

WIĘCEJ >