Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Przygotowanie
- Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne pomysły na przyrządzenie carpaccio.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (120 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
- 2 łyżki czarnych oliwek (20 g)
- 1 garść rukoli (20 g)
- 6 rzodkiewek (90 g)
- 1 awokado (140 g)
- 1 łyżka oleju MCT (15 g)
- 1 łyżeczka soku z cytryny (3 ml)
- 3 łyżeczki świeżego kopru (12 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz wegański
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi
Mini kebab:· Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…
WIĘCEJ >Chleb marchewkowy
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…
WIĘCEJ >Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym
Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…
WIĘCEJ >