fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chlebek z cukinii bez jaj

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c081cd1af-7083-4ccc-917c-ff514ee3e161
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chlebek z cukinii bez jaj

Przygotowanie

  • Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Osobno wymieszać mąkę z przyprawami, osobno składniki mokre – masło/olej i startą cukinię.
  • Wszystko połączyć dokładnie mieszając. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Zmiksować
  • Wyłożyć masą formę i piec ok. 50-60 minut.
  • Po wyjęciu z piekarnika, zostawić do ostygnięcia, aż chleb osiągnie temperaturę pokojową, a następnie wstawić i przechowywać w lodówce. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Mąka kokosowa (260 g)
  • Masło klarowane ghee (70 g)
  • Woda (50 ml)
  • Żelatyna w proszku (40 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Cebula suszona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Foremka - keksówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z sosem mojito

Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – jesień

Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >