fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiąca pizza z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0559dd50-6377-440f-8736-792131c0027a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiąca pizza z pieczarkami

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy cukier oraz drożdże i mieszamy
  • Do osobnej miski wybijamy jajo, dolewamy ciepłą wodę i dokładnie mieszamy
  • Jajo z wodą przelewamy do miski z drożdżami i szybko mieszamy, a następnie przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 15 minut, aby drożdże wyrosły i pojawiła się piana
  • Mąkę przesiewamy do dużej miski, a w środku robimy zagłębienie
  • W zagłębienie wlewamy drożdże, całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto
  • Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na niej ciasto
  • Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem
  • Ciasto przenosimy do formy, przykrywamy ściereczką i odkładamy na ok. 1 godz.
  • Pomidory i pieczarki kroimy w cienkie plastry
  • Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Na spodzie pizzy rozsmarowujemy przecier pomidorowy, nakładamy pomidory oraz pieczarki i całość posypujemy przyprawami (oregano) oraz serem
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pizz.

Do tej pizzy możesz dodać więcej ulubionych dodatków np. oliwki, szynkę czy salami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (510 g)
  • Mąka razowa (300 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Ser Mozzarella (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Przecier pomidorowy (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Drożdże w proszku (9 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwica wieprzowa z miodem

Marchew z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Chleb kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera (lub naczynia,…

WIĘCEJ >

Kiełbasa zapiekana z warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kiełbasę nacinamy na skos w 4-5 miejscach Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Pomidorki kroimy na pół Paprykę kroimy w grubą kostkę Z fasolki odcinamy końcówki Wszystkie warzywa…

WIĘCEJ >

Zielony omlet

Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >