Mini pizza
Mini pizza
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm
- Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
- Kiełbasę oraz pieczarki kroimy w plastry i układamy na kalarepę, a następnie całość posypujemy serem
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
- Na talerzach rozkładamy sałaty, posypujemy pestkami i skrapiamy sosem, a obok układamy mini pizzę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pizz i pizzerinek.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (300 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Szpinak (35 g)
- Rukola (35 g)
- Kiełbasa chorizo (20 g)
- Pestki dyni obrane (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sos vinaigrette (5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Babeczki z malinami
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy cukier, dodajemy roztopiony tłuszcz oraz skórkę z cytryny i ucieramy mikserem Stopniowo dodajemy jaja i miksujemy do momentu, aż masa będzie…
WIĘCEJ >Chrupiące ziemniaczki
Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, a następnie robimy na nich nacięcia co ok. 4-6 mm przez 3/4 grubości ziemniaka (uważamy by nie przeciąć ziemniaków do końca) Blachę skrapiamy tłuszczem i…
WIĘCEJ >Sałatka ziemniaczano – śledziowa
Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…
WIĘCEJ >Pieczony kurczak z nadzieniem chlebowym
Cytryny dokładnie szorujemy i kroimy na pół Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w grubą kostkę Chleb kroimy w kostkę (najlepszy będzie z dnia poprzedniego) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…
WIĘCEJ >