fbpx
logo
Szukaj
open close

Mini pizza

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32939171-9315-4cd9-8d0d-f85908a857d8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mini pizza

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm
  • Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Kiełbasę oraz pieczarki kroimy w plastry i układamy na kalarepę, a następnie całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Na talerzach rozkładamy sałaty, posypujemy pestkami i skrapiamy sosem, a obok układamy mini pizzę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pizz i pizzerinek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (300 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sos vinaigrette (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szynka parmeńska, rukola i parmezan z orzeszkami pini

Na talerzu układamy rukolę i szynkę, a na wierzch ścieramy ser Całość posypujemy orzeszkami i skrapiamy oliwą

WIĘCEJ >

Lody karmelowo-kokosowe

Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier, miód, sól oraz wybijamy jajo, całość dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy przez ok. 1 minutę Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek do ostygnięcia Dodajemy ekstrakt waniliowy,…

WIĘCEJ >

Parówki, kiełbasa, kapusta pekińska

Parówki i kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Kapustę siekamy i przenosimy do miski Parówki orz kiełbasę odcedzamy i przenosimy na talerz

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >