fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini pizza

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-78
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mini pizza

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm
  • Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Kiełbasę oraz pieczarki kroimy w plastry i układamy na kalarepę, a następnie całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Na talerzach rozkładamy sałaty, posypujemy pestkami i skrapiamy sosem, a obok układamy mini pizzę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pizz i pizzerinek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (300 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Kiełbasa chorizo (20 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sos vinaigrette (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grzanki z pasztetem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut Ogórka kroimy w plastry Po tym czasie przenosimy grzanki na…

WIĘCEJ >

Łosoś na szparagach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy szparagi oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Brokuły w sosie serowym

Cebulę i czosnek obieramy Cebulę, czosnek, chili i pietruszkę drobno siekamy Do miski wkładamy ser, dolewamy wino i mieszamy Następnie dodajemy warzywa oraz przyprawy i całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy W garnku podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Grillowana dorada na ryżu

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wsadzamy rybę do naczynia płaskiego, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 30…

WIĘCEJ >