fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini pizza

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-78
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mini pizza

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kalarepę obieramy, odcinamy twardy spód i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm
  • Plastry kalarepy układamy na papier, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Kiełbasę oraz pieczarki kroimy w plastry i układamy na kalarepę, a następnie całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
  • Na talerzach rozkładamy sałaty, posypujemy pestkami i skrapiamy sosem, a obok układamy mini pizzę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych pizz i pizzerinek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (300 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Rukola (35 g)
  • Kiełbasa chorizo (20 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sos vinaigrette (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Babeczki z malinami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy cukier, dodajemy roztopiony tłuszcz oraz skórkę z cytryny i ucieramy mikserem Stopniowo dodajemy jaja i miksujemy do momentu, aż masa będzie…

WIĘCEJ >

Chrupiące ziemniaczki

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, a następnie robimy na nich nacięcia co ok. 4-6 mm przez 3/4 grubości ziemniaka (uważamy by nie przeciąć ziemniaków do końca) Blachę skrapiamy tłuszczem i…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z nadzieniem chlebowym

Cytryny dokładnie szorujemy i kroimy na pół Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w grubą kostkę Chleb kroimy w kostkę (najlepszy będzie z dnia poprzedniego) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >