fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pizzerinka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41ab7f7d-51c3-4d75-98dd-4c9096c9ff88

Pizzerinka

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm
  • Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą
  • Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone w plasterki
  • Wierzch posypujemy serem
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25-30 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj także nasz przepis na bezglutenową pizzę na spodzie z mąki gryczanej (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 kalarepa (300 g)
  • 3 pieczarki (60 g)
  • 1 kula sera mozzarella (100 g)
  • 20 g kiełbasy chorizo
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 2 łyżki pestek dyni (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >