fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto ananasowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasto ananasowe

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C
  • Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!)
  • Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki
  • Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sodę i miód
  • Miksujemy przez minutę
  • Dodajemy kawałki ananasa i masło
  • Miksujemy 1-2 min, aż się wszystko dobrze połączy
  • Cały czas miksując dodajemy stopniowo po łyżce mąki gryczanej
  • Gdy ciasto nie będzie się już chciało obracać, to znak, że już wystarczy mąki
  • Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem
  • Wylewamy ciasto na blaszkę
  • Pieczemy 50 min
  • Wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ciasto lekko przestygnie
  • Polewamy z góry czekoladą

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

Ciasto

  • Ananas (świeży) (720 g)
  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Mąka gryczana (150 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Wiórki kokosowe (25 g)

Polewa

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Omlet z tofu, kurkami, groszkiem i cukinią

Kaszę gryczaną zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 min Cebulę siekamy Kurki kroimy Na oliwie podsmażamy cebulę i kurki Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach Cukinię dorzucamy do cebuli i kurek Następnie dodajemy groszek…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…

WIĘCEJ >