fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasto ananasowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz22-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasto ananasowe

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C
  • Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!)
  • Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki
  • Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sodę i miód
  • Miksujemy przez minutę
  • Dodajemy kawałki ananasa i masło
  • Miksujemy 1-2 min, aż się wszystko dobrze połączy
  • Cały czas miksując dodajemy stopniowo po łyżce mąki gryczanej
  • Gdy ciasto nie będzie się już chciało obracać, to znak, że już wystarczy mąki
  • Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem
  • Wylewamy ciasto na blaszkę
  • Pieczemy 50 min
  • Wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ciasto lekko przestygnie
  • Polewamy z góry czekoladą

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

Ciasto

  • Ananas (świeży) (720 g)
  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Mąka gryczana (150 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Wiórki kokosowe (25 g)

Polewa

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tortownica - średnica 22 cm

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy Ucieramy masło z cukrem i żółtkiem Dodajemy mleko kokosowe i sól  Wsypujemy tyle mąki, tak…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Shoarma wieprzowa

Polędwiczkę kroimy na małe kawałki, a paprykę w słupki i przekładamy do miski. Do mięsa z warzywami dodajemy przyprawy i oliwę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy zawartość miski przez 15 minut.

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >