fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Deser jabłkowo-limonkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0705da1-6d7f-403e-aafd-9de0cbd2d2e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Deser jabłkowo-limonkowy

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przelewamy do pojemnika do mrożenia, dolewamy sok jabłkowy i sok z limonki oraz zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Pojemnik wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godz. (co ok. 30 minut mieszamy mieszankę widelcem, aby rozbić kryształki lodu)
  • Białko ubijamy trzepaczką na sztywno, dodajemy do mieszanki lodowej i dokładnie mieszamy
  • Deser wkładamy z powrotem do zamrażarki, aby całkowicie się zamroził

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (250 ml)
  • Banan (120 g)
  • Limonka (70 g)
  • Szpinak (40 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Chleb żytni z awokado

Awokado obieramy, kroimy w plastry i rozkładamy na kromkach chleba Całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Omlet z awokado i rukolą

Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy (jeśli są podane w składnikach) i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj) Awokado obieramy…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Ser kroimy w kostkę Pomidory kroimy w ósemki Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w piórka Sałatę targamy na części Do miski wrzucamy wszystkie warzywa oraz ser i…

WIĘCEJ >