fbpx
logo
Szukaj
open close

Deser jabłkowo-limonkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0705da1-6d7f-403e-aafd-9de0cbd2d2e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Deser jabłkowo-limonkowy

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przelewamy do pojemnika do mrożenia, dolewamy sok jabłkowy i sok z limonki oraz zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Pojemnik wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godz. (co ok. 30 minut mieszamy mieszankę widelcem, aby rozbić kryształki lodu)
  • Białko ubijamy trzepaczką na sztywno, dodajemy do mieszanki lodowej i dokładnie mieszamy
  • Deser wkładamy z powrotem do zamrażarki, aby całkowicie się zamroził

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (250 ml)
  • Banan (120 g)
  • Limonka (70 g)
  • Szpinak (40 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gotowana pierś kaczki

Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)

WIĘCEJ >

Colcannon z ziemniaków i kapusty

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kapustę szatkujemy Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy kapustę z cebulami i smażymy…

WIĘCEJ >

Ryż z krewetkami i szparagami

Krewetki oczyszczamy ze skorupy i pręgi grzbietowej (ogony zostawiamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę kroimy w cienkie plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Zieleninę grubo…

WIĘCEJ >

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >