fbpx
logo
Szukaj
open close

Deser jabłkowo-limonkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf0705da1-6d7f-403e-aafd-9de0cbd2d2e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Deser jabłkowo-limonkowy

Przygotowanie

  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przelewamy do pojemnika do mrożenia, dolewamy sok jabłkowy i sok z limonki oraz zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Pojemnik wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godz. (co ok. 30 minut mieszamy mieszankę widelcem, aby rozbić kryształki lodu)
  • Białko ubijamy trzepaczką na sztywno, dodajemy do mieszanki lodowej i dokładnie mieszamy
  • Deser wkładamy z powrotem do zamrażarki, aby całkowicie się zamroził

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda kokosowa (250 ml)
  • Banan (120 g)
  • Limonka (70 g)
  • Szpinak (40 g)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >