Koktajl z masłem orzechowym
Koktajl z masłem orzechowym
Przygotowanie
- Do blendera kielichowego wlewamy wodę
- Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu
- Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
- Przelewamy do dwóch szklanek
- Podajemy od razu
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Powyżej znajdują się inne, równie smaczne koktajle, które warto wypróbować.
Autor
Lista składników
- ¾ szklanki śmietanki kokosowej (190 ml)
- 1 szklanka wody (250 ml)
- 2 łyżki masła orzechowego (40 g)
- 3 kostki lodu
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie miseczkowe „Słony karmel”
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.
WIĘCEJ >Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką
Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia
WIĘCEJ >Sałatka śledziowo – buraczkowa
Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…
WIĘCEJ >