fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc4f8abb-3c4a-4c20-a46c-5adba59f69b8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Przygotowanie

  • Myjemy jarmuż oraz jabłko
  • Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki
  • Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne
  • Wkładamy składniki do blendera
  • Dolewamy do składników 2 szklanki wody
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne koktajle – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki jarmużu (100 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 kawałek świeżego imbiru (10 g)
  • 2 szklanki wody

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Kiełbasa parzona

½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…

WIĘCEJ >

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >