fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc4f8abb-3c4a-4c20-a46c-5adba59f69b8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Przygotowanie

  • Myjemy jarmuż oraz jabłko
  • Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki
  • Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne
  • Wkładamy składniki do blendera
  • Dolewamy do składników 2 szklanki wody
  • Blendujemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne koktajle – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 szklanki jarmużu (100 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 kawałek świeżego imbiru (10 g)
  • 2 szklanki wody

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >