Koktajl z jabłkiem i jarmużem
Koktajl z jabłkiem i jarmużem
Przygotowanie
- Myjemy jarmuż oraz jabłko
- Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki
- Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne
- Wkładamy składniki do blendera
- Dolewamy do składników 2 szklanki wody
- Blendujemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Woda (400 ml)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Banan (świeży) (120 g)
- Jarmuż (świeży) (100 g)
- Imbir (świeży) (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła
Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….
WIĘCEJ >Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem
Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem
WIĘCEJ >Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami
Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…
WIĘCEJ >