fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4361202f-02bb-4012-bf6b-caddba5e4c58
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowa musztarda

Przygotowanie

  • Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje.
  • Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Miksujemy w zależności od upodobań na całkiem gładko lub z cząstkami gorczycy. Przechowujemy w lodówce.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Możesz sporządzić także żółtą musztardę, która jest łagodniejsza w smaku (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g żółtej gorczycy
  • 100 g czarnej gorczycy (możemy użyć samej żółtej – musztarda będzie łagodniejsza)
  • 100 ml octu jabłkowego z naturalnej fermentacji
  • 200 ml wody
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >