fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa żółta musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5feeed44-54d3-40ea-8f3c-11a4fa0de7c9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowa żółta musztarda

Przygotowanie

  • Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem
  • Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut
  • Po tym czasie dolewamy ocet
  • Gotujemy dalej aż do uzyskania konsystencji sklepowej musztardy przez około 15 minut
  • Musztardę możemy przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Mąka z gorczycy (200 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (125 ml)
  • Papryka słodka mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Kolendra suszona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette AIP z awokado

Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować 

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Marchewka

Marchewki myjemy i obieramy Zjadamy w całości, ścieramy na tarce, kroimy w słupki lub plasterki

WIĘCEJ >

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >