fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa żółta musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5feeed44-54d3-40ea-8f3c-11a4fa0de7c9

Domowa żółta musztarda

Przygotowanie

  • Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem
  • Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut
  • Po tym czasie dolewamy ocet
  • Gotujemy dalej aż do uzyskania konsystencji sklepowej musztardy przez około 15 minut
  • Musztardę możemy przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie interesujące przepisy z musztardą – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mąki z gorczycy
  • ½ szklanki octu jabłkowego (125 ml)
  • 1,5 szklanki zimnej wody
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g)
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

WIĘCEJ >

Ćwikła z chrzanem

Buraki myjemy, wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą Gotujemy do miękkości (zależy od buraków, czasem w godzinę, a czasem w półtorej się będą gotować) Jak sprawdzić czy burak jest ugotowany? Wbić w niego widelec, jak łatwo…

WIĘCEJ >