fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa żółta musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5feeed44-54d3-40ea-8f3c-11a4fa0de7c9

Domowa żółta musztarda

Przygotowanie

  • Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem
  • Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut
  • Po tym czasie dolewamy ocet
  • Gotujemy dalej aż do uzyskania konsystencji sklepowej musztardy przez około 15 minut
  • Musztardę możemy przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie interesujące przepisy z musztardą – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mąki z gorczycy
  • ½ szklanki octu jabłkowego (125 ml)
  • 1,5 szklanki zimnej wody
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g)
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta marchewkowa na słodko

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Zielony dip

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >