fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa żółta musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5feeed44-54d3-40ea-8f3c-11a4fa0de7c9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowa żółta musztarda

Przygotowanie

  • Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem
  • Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut
  • Po tym czasie dolewamy ocet
  • Gotujemy dalej aż do uzyskania konsystencji sklepowej musztardy przez około 15 minut
  • Musztardę możemy przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Mąka z gorczycy (200 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (125 ml)
  • Papryka słodka mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Kolendra suszona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake jaglany z owocami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem na mniejsze kawałki (nie trzeba drobno siekać, tylko trochę pokroić, żeby blender miał łatwiej) i…

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >