fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowa żółta musztarda

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5feeed44-54d3-40ea-8f3c-11a4fa0de7c9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowa żółta musztarda

Przygotowanie

  • Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem
  • Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż zmniejszy się objętość o połowę przez około 40 minut
  • Po tym czasie dolewamy ocet
  • Gotujemy dalej aż do uzyskania konsystencji sklepowej musztardy przez około 15 minut
  • Musztardę możemy przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie interesujące przepisy z musztardą – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mąki z gorczycy
  • ½ szklanki octu jabłkowego (125 ml)
  • 1,5 szklanki zimnej wody
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g)
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa biała

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Sos miodowo-musztardowy

Bierzemy miskę Nakładamy musztardę i miód Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy) Jeśli zacznie się robić bardzo gęste,…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >