fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c90c28f09-cfb6-409e-8a92-1b799682a853
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

Przygotowanie

  • W misce mieszamy wszystkie przyprawy,
  • W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny.
  • Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10 minut obracamy udka i polewamy powstającym sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak udko (640 g)
  • Miód lipowy (75 g)
  • Musztarda (60 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >