fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c90c28f09-cfb6-409e-8a92-1b799682a853
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

Przygotowanie

  • W misce mieszamy wszystkie przyprawy,
  • W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny.
  • Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10 minut obracamy udka i polewamy powstającym sosem.

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby do takiego posiłku dodać porcję warzyw np. w postaci sałatki lub zielonego koktajlu.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 udka z kurczaka (640 g)
  • 3 łyżki musztardy (60 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 3 łyżki miodu (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >