fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19a4166f-6cf6-4900-9c46-b70b2852e9ab
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach
  • Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm
  • Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa
  • Wstawiamy do lodówki
  • W dniu przygotowywania posiłku: ustawiamy piekarnik na opcję grzania góra-dół i nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Wstawiamy przykryte naczynie żaroodporne do rozgrzanego piekarnika na minimum 1 godz. (maksymalnie 1,5 godz.)
  • Ostatnie 20 minut pieczemy bez przykrycia z opcją termoobiegu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywienia związanym z nietolerancjami.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania udek z kurczaka z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy. Najsmaczniejsze dodaj do listy ulubionych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 udka z kurczaka (320 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka majeranku (4 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”. Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól. Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Wkładamy…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >