fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19a4166f-6cf6-4900-9c46-b70b2852e9ab
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach
  • Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm
  • Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa
  • Wstawiamy do lodówki
  • W dniu przygotowywania posiłku: ustawiamy piekarnik na opcję grzania góra-dół i nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Wstawiamy przykryte naczynie żaroodporne do rozgrzanego piekarnika na minimum 1 godz. (maksymalnie 1,5 godz.)
  • Ostatnie 20 minut pieczemy bez przykrycia z opcją termoobiegu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywienia związanym z nietolerancjami.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi propozycjami przygotowania udek z kurczaka z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy. Najsmaczniejsze dodaj do listy ulubionych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 udka z kurczaka (320 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • 1 łyżeczka majeranku (4 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał Gotujemy około 3-4 godziny Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni Kiedy się zeszkli,…

WIĘCEJ >