fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c19a4166f-6cf6-4900-9c46-b70b2852e9ab
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Udka z kurczaka pieczone z ananasem

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej: udka z kurczaka płuczemy, obtaczamy w przyprawach
  • Ananasa kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm
  • Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy kawałkami ananasa
  • Wstawiamy do lodówki
  • W dniu przygotowywania posiłku: ustawiamy piekarnik na opcję grzania góra-dół i nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Wstawiamy przykryte naczynie żaroodporne do rozgrzanego piekarnika na minimum 1 godz. (maksymalnie 1,5 godz.)
  • Ostatnie 20 minut pieczemy bez przykrycia z opcją termoobiegu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak udko (320 g)
  • Ananas (świeży) (160 g)
  • Kurkuma mielona (4 g)
  • Majeranek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka bakłażanowo- marchewkowa

Rozgrzewamy masło na patelni. Podsmażamy pokrojone w paski mięso. W tym czasie obieramy marchewkę i bakłażana.  Warzywa kroimy na drobne kawałki. Dorzucamy je na patelnię. Doprawiamy solą. Po około 10 minutach danie jest gotowe.

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >