fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ef0e9a6-f352-4d42-ad6c-407a2d4b51a3

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”.
  • Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól.
  • Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy 1 godzinę. Możemy w trakcie obrócić mięso by równo się piekło.

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby do takiego posiłku dodać porcję warzyw np. w postaci sałatki lub zielonego koktajlu.

Uwagi

Pałki z kurczaka możesz zastąpić dowolnym rodzajem mięsa.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 pałek z kurczaka (640 g)
  • 6 łyżek ulubionej musztardy (120 g)
  • 6 łyżek miodu (150 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >

Jajka sadzone z fasolką szparagową

Gotujemy fasolkę szparagową przez ok. 15-20 minut W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy fasolkę Doprawiamy…

WIĘCEJ >