fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ef0e9a6-f352-4d42-ad6c-407a2d4b51a3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”.
  • Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól.
  • Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy 1 godzinę. Możemy w trakcie obrócić mięso by równo się piekło.

Rady dietetyka

Pamiętaj, aby do takiego posiłku dodać porcję warzyw np. w postaci sałatki lub zielonego koktajlu.

Uwagi

Pałki z kurczaka możesz zastąpić dowolnym rodzajem mięsa.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 pałek z kurczaka (640 g)
  • 6 łyżek ulubionej musztardy (120 g)
  • 6 łyżek miodu (150 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z buraków z kozim serem

Sałatka: Gruszkę pokroić w plastry Pokrojone buraczki rozłożyć równo na talerzu Na środku ułożyć plastry gruszki Posypać grzankami ze smalcu Ser pokroić w kostkę i ułożyć na buraczkach Polać 1 porcją sosu z granatów Sos…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >