fbpx
logo
Szukaj
open close

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ef0e9a6-f352-4d42-ad6c-407a2d4b51a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”.
  • Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól.
  • Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy 1 godzinę. Możemy w trakcie obrócić mięso by równo się piekło.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak udko (640 g)
  • Miód lipowy (150 g)
  • Musztarda (120 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >