fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6ef0e9a6-f352-4d42-ad6c-407a2d4b51a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Przygotowanie

  • Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”.
  • Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól.
  • Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • Wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy 1 godzinę. Możemy w trakcie obrócić mięso by równo się piekło.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak udko (640 g)
  • Miód lipowy (150 g)
  • Musztarda (120 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Piekarnik, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym

W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >