fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy dżem z agarem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-71
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy dżem z agarem

Przygotowanie

  • Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się
  • Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści
  • Następnie dżem przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 10 minut we wrzącej wodzie
  • Słoiki obracamy dnem do góry i czekamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dżemów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 36
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagoda leśna (1000 g)
  • Woda (85 ml)
  • Stewia mielona (10 g)
  • Agar-agar (6 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Portobello z jajem sadzonym

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki Następnie układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym Jaja wybijamy po kolei do miski i delikatnie przelewamy do pieczarek, tak…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP z awokado

Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować 

WIĘCEJ >

Pieczywo chrupkie z masłem

Kromki pieczywa smarujemy masłem

WIĘCEJ >