fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy dżem z agarem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d5c2e06-0ef2-4eb8-ba5e-c630c45a1f44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowy dżem z agarem

Przygotowanie

  • Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się
  • Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści
  • Następnie dżem przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 10 minut we wrzącej wodzie
  • Słoiki obracamy dnem do góry i czekamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dżemów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 36
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagoda leśna (1000 g)
  • Woda (85 ml)
  • Stewia mielona (10 g)
  • Agar-agar (6 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące paluszki czosnkowe

Do miski wsypujemy mąkę (żytnią), dolewamy letnią wodę i dokładnie mieszamy do momentu, aż powstanie miękkie ciasto Stolnicę podsypujemy mąką (pszenną), wykładamy na nią powstałe ciasto i zagniatamy przez ok. 5 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Marchewka z miodem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Marchewki oskrobujemy pozostawiając część skórki, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym Chili drobno siekamy Do garnka wlewamy miód i ocet, dodajemy chili…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana

Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >