fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy makaron gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21616fbd-8d76-4047-9e08-7d123bf41427
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy makaron gryczany

Przygotowanie

  • Z podanych składników zagniatamy ciasto
  • Odstawiamy je na 30 minut
  • Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
  • Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
  • Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje podania makaronu gryczanego.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka gryczana (220 g)
  • Woda (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Stolnica, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z cukinią i groszkiem

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy pokrojoną w półkrążki cukinię, trochę soli, pieprzu i podsmażamy do miękkości cukinii Dodajemy groszek…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy. Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka. Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >