fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy makaron gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21616fbd-8d76-4047-9e08-7d123bf41427
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowy makaron gryczany

Przygotowanie

  • Z podanych składników zagniatamy ciasto
  • Odstawiamy je na 30 minut
  • Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
  • Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
  • Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje podania makaronu gryczanego.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka gryczana (220 g)
  • Woda (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Stolnica, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z batatów w boczku

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.  Pieczemy do miękkości- 20-25…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do masy dodajemy mąkę kokosową, cynamon, sodę i sól i znowu miksujemy masę do połączenia składników….

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >