fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy makaron gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21616fbd-8d76-4047-9e08-7d123bf41427
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy makaron gryczany

Przygotowanie

  • Z podanych składników zagniatamy ciasto
  • Odstawiamy je na 30 minut
  • Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
  • Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
  • Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 220 g mąki gryczanej
  • 100 ml wody
  • 25 g masła klarowanego Ghee

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka bazowa

Sałaty myjemy, odsączamy, rwiemy na drobne kawałki i układamy na talerzu. Papryki, ogórki i rzodkiewki kroimy w kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym słoiczku lub dobrze zamykanym pojemniczku, a następnie energicznie wstrząsamy, żeby je połączyć. Układamy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >