fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowy makaron gryczany

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21616fbd-8d76-4047-9e08-7d123bf41427
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowy makaron gryczany

Przygotowanie

  • Z podanych składników zagniatamy ciasto
  • Odstawiamy je na 30 minut
  • Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
  • Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
  • Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje podania makaronu gryczanego.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mąka gryczana (220 g)
  • Woda (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Stolnica, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >

Marchewkowa zupa krem

Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy Dodajemy…

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >