Domowy makaron gryczany
Domowy makaron gryczany
Przygotowanie
- Z podanych składników zagniatamy ciasto
- Odstawiamy je na 30 minut
- Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
- Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
- Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami
Autor
Lista składników
- 220 g mąki gryczanej
- 100 ml wody
- 25 g masła klarowanego Ghee
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa jarzynowa
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…
WIĘCEJ >Marchewkowa zupa krem
Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy Dodajemy…
WIĘCEJ >Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem
Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…
WIĘCEJ >Cukiniowe spaghetti z bazyliowo-miętowym pesto
Cukinie umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plasterek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, tak aby powstało „spaghetti”. Posypać solą, wymieszać i przełożyć na sitko na około 10 minut, aby…
WIĘCEJ >