fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron gryczany z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cedc2dec4-b3fa-4352-8b33-359e84ec0859
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron gryczany z warzywami

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy
  • Kapustę szatkujemy
  • Marchew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy marchew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
  • Wszystkie składniki po kolei wkładamy do miski, polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu gryczanego.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (80 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Kapusta czerwona (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Miska, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z batatami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Bataty obieramy i kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę średniej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy bataty…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Sałatka z fetą i arbuzem

Do miski wrzucamy sałatę Arbuza oraz ser kroimy w kostkę i dodajemy do miski Całość polewamy tłuszczem (lub sosem) i posypujemy pestkami (jeśli są wymienione w składnikach)

WIĘCEJ >