Makaron gryczany z warzywami
Makaron gryczany z warzywami
Przygotowanie
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy
- Kapustę szatkujemy
- Marchew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy marchew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
- Wszystkie składniki po kolei wkładamy do miski, polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu gryczanego.
Autor
Lista składników
- Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (80 g)
- Brokuł (80 g)
- Kapusta czerwona (50 g)
- Marchew (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.