fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron gryczany z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cedc2dec4-b3fa-4352-8b33-359e84ec0859
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron gryczany z warzywami

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy
  • Kapustę szatkujemy
  • Marchew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy marchew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski)
  • Wszystkie składniki po kolei wkładamy do miski, polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronu gryczanego.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (100 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Kapusta czerwona (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Miska, Sitko, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Szatkownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięce pancakes – miś i sówka

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Banana obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Lasagne z wołowiną i ricottą

Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Zieleninę (bazylię) drobno siekamy Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Risotto z wędzonym kurczakiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Bulion wlewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę…

WIĘCEJ >