fbpx
logo
Szukaj
open close

Dziecięce pancakes – renifer i miś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c84de51-b709-43b3-a335-3dac5aad6679
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dziecięce pancakes – renifer i miś

Przygotowanie

  • Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i miętą) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Jabłko kroimy na paski różnej długości, tak aby ułożyć z nich gałązki, nóżki i różki
  • Kulki winogrona kroimy na pół
  • Z truskawki wycinamy mały trójkącik na nosek
  • Mandarynkę dzielimy na części
  • Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Maślanka (310 g)
  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Winogrono czerwone (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
  • Mandarynka (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Jabłko (24 g)
  • Mięta (świeża) (6 g)
  • Truskawka (4 g)
  • Borówka (4 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasternak pieczony w miodzie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pasternakiem) i całość dokładnie mieszamy Pasternak obieramy i…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 15

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce z sosem cebulowym

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. 8-10 minut Wlewamy wino i bulion, dodajemy musztardę i gotujemy przez ok. 5 minut, co…

WIĘCEJ >