Dziecięce pancakes – renifer i miś
Dziecięce pancakes – renifer i miś
Przygotowanie
- Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i miętą) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
- Rozgrzewamy patelnię
- Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Jabłko kroimy na paski różnej długości, tak aby ułożyć z nich gałązki, nóżki i różki
- Kulki winogrona kroimy na pół
- Z truskawki wycinamy mały trójkącik na nosek
- Mandarynkę dzielimy na części
- Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Maślanka (310 g)
- Mąka orkiszowa (250 g)
- Winogrono czerwone (100 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
- Mandarynka (60 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Jabłko (24 g)
- Mięta (świeża) (6 g)
- Truskawka (4 g)
- Borówka (4 g)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.