fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka warzywna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-16
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Galaretka warzywna

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Buraki kroimy w plastry
  • Do pojemników układamy listki pietruszki oraz warzywa i całość zalewamy bulionem
  • Następnie wkładamy pojemniki do lodówki do czasu stężenia galaretki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaretek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Marchew (250 g)
  • Burak ugotowany (250 g)
  • Pietruszka korzeń (200 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia kiszona z imbirem

Cukinię kromy w słupki lub w pół plastry i układamy do słoików Imbir z czosnkiem obieramy W garnku zagotowujemy wodę Dodajemy sól i rozpuszczamy Do słoików z cukinią dokładamy koper, imbir, czosnek oraz ziele angielskie,…

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak z komosą

Zieleninę (natkę) drobno siekamy i przenosimy do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z zieleniną Do miski z zieleniną wlewamy sos sojowy, połowę soku z cytryny oraz połowę tłuszczu i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Kremowy makaron

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu rozpuszczamy tłuszcz i gdy zacznie się pienić – ściągamy z kuchenki Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy Następnie dolewamy odrobinę mleka, dokładnie mieszamy, po czym dolewamy…

WIĘCEJ >

Pizza margherita

Do miski wsypujemy mąki, cukier, drożdże oraz przyprawy (sól) i mieszamy Dolewamy wodę oraz tłuszcz i wyrabiamy na jednolitą masę Blat podsypujemy mąkę i ugniatamy ciasto przez ok. 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne…

WIĘCEJ >