fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce164fc27-96d5-423e-a4e7-abc3ac096c4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Galaretka warzywna

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Buraki kroimy w plastry
  • Do pojemników układamy listki pietruszki oraz warzywa i całość zalewamy bulionem
  • Następnie wkładamy pojemniki do lodówki do czasu stężenia galaretki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaretek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Marchew (250 g)
  • Burak ugotowany (250 g)
  • Pietruszka korzeń (200 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek orzechowo-jabłkowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (cynamon) Orzechy drobno siekamy i dodajemy do miski Jabłko obieramy i ścieramy na…

WIĘCEJ >

Mandarynka

Mandarynki umyć i obrać

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka 2

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Risotto z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…

WIĘCEJ >