Galaretka warzywna
Galaretka warzywna
Przygotowanie
- Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Buraki kroimy w plastry
- Do pojemników układamy listki pietruszki oraz warzywa i całość zalewamy bulionem
- Następnie wkładamy pojemniki do lodówki do czasu stężenia galaretki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaretek.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Marchew (250 g)
- Burak ugotowany (250 g)
- Pietruszka korzeń (200 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chlebek orzechowo-jabłkowy
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (cynamon) Orzechy drobno siekamy i dodajemy do miski Jabłko obieramy i ścieramy na…
WIĘCEJ >Komosanka dla dziecka 2
Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku
WIĘCEJ >Risotto z kalafiora
Kalafior dzielimy na małe kawałki Wrzucamy partiami do naczynia, w którym będziemy miksować Miksujemy kilka sekund każdą partię, żeby wyglądało jak ryż Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę Podsmażamy 2…
WIĘCEJ >