fbpx
logo
Szukaj
open close

Galaretka warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce164fc27-96d5-423e-a4e7-abc3ac096c4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Galaretka warzywna

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Buraki kroimy w plastry
  • Do pojemników układamy listki pietruszki oraz warzywa i całość zalewamy bulionem
  • Następnie wkładamy pojemniki do lodówki do czasu stężenia galaretki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaretek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Marchew (250 g)
  • Burak ugotowany (250 g)
  • Pietruszka korzeń (200 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z salami – krówka

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następ[nie odcedzamy Połowę salami kroimy na pół Oliwki kroimy na kawałki (wycinamy oczy, rzęsy i nos) Z sera wycinamy trójkąty na kształt uszów Wszystkie…

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Tofu kroimy w kostkę Kapustę drobno siekamy Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >