fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka truskawkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8820b10f-829d-4848-9cf0-5633d057676c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus
  • Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy
  • Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu
  • Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku,
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia
  • Jeżeli żelatyna się nie rozpuszcza – możemy dodać 2-3 łyżeczki musu
  • Mieszamy dokładnie obie części musu
  • Przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez kilka godz. do stężenia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (świeża) (200 g)
  • Sok z pomarańczy (100 g)
  • Ksylitol (14 g)
  • Żelatyna w proszku (7 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy – cynamon, skórę z pomarańczy, wanilię, goździki, kwiat muszkatołowy. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Do rondla…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy Ucieramy masło z cukrem i żółtkiem Dodajemy mleko kokosowe i sól  Wsypujemy tyle mąki, tak…

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >