fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka truskawkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8820b10f-829d-4848-9cf0-5633d057676c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus
  • Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy
  • Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu
  • Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku,
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia
  • Jeżeli żelatyna się nie rozpuszcza – możemy dodać 2-3 łyżeczki musu
  • Mieszamy dokładnie obie części musu
  • Przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez kilka godz. do stężenia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (świeża) (200 g)
  • Sok z pomarańczy (100 g)
  • Ksylitol (14 g)
  • Żelatyna w proszku (7 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czipsy z topinambura

Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki Do miski wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego, dodajemy przyprawy i przesypujemy do miski Talarki z topinamburu i przyprawy…

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony z natką pietruszki i warzywami

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pokrojone na ćwiartki warzywa i czosnek. Polewamy wszytko olejem, solimy i wstrząsamy, żeby wszytko się równo pokryło. Wkładamy do piekarnika na 30 min.  Rybę myjemy, osuszamy i nacinamy w…

WIĘCEJ >