fbpx
logo
Szukaj
open close

Galaretka truskawkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8820b10f-829d-4848-9cf0-5633d057676c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus
  • Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy
  • Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu
  • Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku,
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia
  • Jeżeli żelatyna się nie rozpuszcza – możemy dodać 2-3 łyżeczki musu
  • Mieszamy dokładnie obie części musu
  • Przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez kilka godz. do stężenia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (200 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (100 g)
  • Ksylitol (14 g)
  • Żelatyna w proszku (7 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Zupa z dorsza z morskim spaghetti

Makaron morski kładziemy na sicie i płuczemy pod bieżącą zimną wodą Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy,…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >