fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Galaretka truskawkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8820b10f-829d-4848-9cf0-5633d057676c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  • Truskawki płuczemy i osuszamy, po czym blendujemy na mus
  • Dodajemy ksylitol i sok z pomarańczy
  • Mieszamy do rozpuszczenia się ksylitolu
  • Odlewamy ⅓ masy i lekko podgrzewamy w rondelku,
  • Dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia
  • Jeżeli żelatyna się nie rozpuszcza – możemy dodać 2-3 łyżeczki musu
  • Mieszamy dokładnie obie części musu
  • Przelewamy do pucharków i chłodzimy w lodówce przez kilka godz. do stężenia

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim aktualnym sposobie żywienia – więcej informacji w piktogramach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g świeżych lub rozmrożonych truskawek
  • 2 łyżeczki ksylitolu (14 g)
  • Sok z 1 pomarańczy (100 ml)
  • 1½ łyżeczki żelatyny (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Pucharki do deserów, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >