fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry jaglane z amarantusem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f8463cd-32f2-4b07-a8d4-5aaccb080320

Gofry jaglane z amarantusem

Przygotowanie

  • Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut
  • Mieszamy go z mąką jaglaną
  • Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy
  • Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 60 g amarantusa
  • 120 g mąki jaglanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • woda

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Gofrownica
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowe z truskawkami

Najpierw przygotowujemy ciasto na placki Przesiewamy mąkę przez sitko Roztrzepujemy jajka rózgą lub widelcem Mieszamy jajka z mąką i taką ilością wody, by uzyskać gładkie, płynne (jednak gęstsze od naleśnikowego) ciasto Truskawki kroimy w plasterki. Najlepiej…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >