fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry jaglane z amarantusem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6f8463cd-32f2-4b07-a8d4-5aaccb080320

Gofry jaglane z amarantusem

Przygotowanie

  • Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut
  • Mieszamy go z mąką jaglaną
  • Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietamy, blendujemy
  • Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez kilka minut

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 60 g amarantusa
  • 120 g mąki jaglanej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • woda

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Gofrownica
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >

Grzyby duszone z cukinią

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Na dużej patelni (lub w głębokim rondlu) rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy około 10 minut, do czasu…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >