logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gołąbki warzywne – wegańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz16-3-5

Gołąbki warzywne – wegańskie

Przygotowanie

  • Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem
  • Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście
  • Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8 min w wodzie w której gotowała się kapusta
  • Wyjmujemy warzywa, gdy trochę przestygną mielimy w maszynce do mięsa
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na dużej patelni tłuszcz i smażymy połowę cebuli
  • Dodajemy zmielone warzywa, lekko solimy, pieprzymy i dodajemy kminek
  • Rozkładamy na desce liście kapusty i nakładamy na każdy po 2 łyżki farszu
  • Zawijamy gołąbki (najpierw boki, a potem zwijamy jak dywan)
  • Układamy gołąbki w naczyniu, w którym będziemy piec
  • Pozostałą cebulę przesmażamy na tłuszczu przez 2-3 min
  • Dodajemy przecier pomidorowy do cebuli i podsmażamy 5 min
  • Lekko solimy, pieprzymy, dolewamy pół litra wody
  • Mieszamy i zalewamy gołąbki
  • Pieczemy przez 45 min w 180 st. C

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 200 g przecieru / koncentratu pomidorowego
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 3 cebule
  • 1 duża kalarepa
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego
  • kminek
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek - duży, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie (…)

WIĘCEJ >

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i (…)

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl