fbpx
logo
Szukaj
open close

Gołąbki z mięsem i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c11beaa6a-b851-4395-8f4b-0052fcd01e7a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gołąbki z mięsem i warzywami

Przygotowanie

  • Z kapusty wycinamy głąb, wkładamy główkę kapusty do garnka z wrzącą wodą i parzymy przez ok. 1 godz.
  • Następnie wyciągamy rozdzielające się liście
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Marchew oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Pozostałe warzywa oraz grzyby kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, warzywa oraz grzyby i całość dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Następnie przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia
  • Zawartość patelni mielimy na standardowym sitku
  • Rozkładamy liście kapusty
  • Na każdy liść nakładamy farsz, a następnie zawijamy w roladki (najpierw zwijamy boki, a później zwijamy w rulon)
  • Gotowe gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy bulion i wkładamy do piekarnika na ok. 45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych gołąbków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta włoska (800 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Wieprzowina mięso mielone (200 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Kalafior (80 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Kminek mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka cedzakowa, Maszynka do mielenia mięsa, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z przyprawami i całość dokładnie mieszamy Cukinię kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >