fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z „gołąbkami”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07895c2d-96fb-4c29-a00b-75099132daad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z „gołąbkami”

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy
  • Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka i całość gotujemy przez ok. 5 minut
  • Kalafiora dzielimy na różyczki i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do garnka dodajemy kalafiora oraz pomidora, całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Pomidor (170 g)
  • Kalafior (100 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Wołowina mięso mielone (80 g)
  • Cebula (25 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi (…)

WIĘCEJ >

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około (…)

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >