fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z „gołąbkami”

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07895c2d-96fb-4c29-a00b-75099132daad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z „gołąbkami”

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy
  • Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka i całość gotujemy przez ok. 5 minut
  • Kalafiora dzielimy na różyczki i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do garnka dodajemy kalafiora oraz pomidora, całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Pomidor (170 g)
  • Kalafior (100 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Wołowina mięso mielone (80 g)
  • Cebula (25 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >