fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z topinamburu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6bfe7df3-7569-4f36-8c72-b5e70ae09aaa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z topinamburu

Przygotowanie

  • Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny.
  • Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur.
  • Gotować około 20 minut.
  • Zmiksować. 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ⅓ selera korzeniowego (ok. 60 g)
  • 750 g topinamburu
  • 1 duży por (140 g)
  • 1 liść laurowy (1 g)
  • 2 ziela angielskie (2 g)
  • 1 szczypta ziół prowansalskich (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >