fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z ziemniakami i klopsikami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf6216abf-cc10-4d7c-ac77-4bbf0dfcb4b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Przygotowanie

  • Bulion zagotowujemy
  • Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka z ziemniakami i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę cebuli i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy przesmażoną cebulę, jajo oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 10-15 minut
  • Zupę nalewamy na talerze i podsypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula (210 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Majeranek (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Zupa zimowa z dyni

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Myjemy i kroimy pozostałe warzywa Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Marchewkowa zupa krem

Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy Dodajemy…

WIĘCEJ >