fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z ziemniakami i klopsikami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf6216abf-cc10-4d7c-ac77-4bbf0dfcb4b3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Przygotowanie

  • Bulion zagotowujemy
  • Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do garnka z ziemniakami i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę cebuli i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy przesmażoną cebulę, jajo oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy małe kulki, które następnie dodajemy do garnka i gotujemy przez ok. 10-15 minut
  • Zupę nalewamy na talerze i podsypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1500 ml)
  • Ziemniak (300 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (250 g)
  • Cebula (210 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Majeranek (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Proste gazpacho

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Ogórki, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w kostkę Z bułki wydłubujemy wnętrze Wszystkie pokrojone warzywa i wnętrze bułki przenosimy do blendera…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >