fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z grillowanych warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z grillowanych warzyw

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
  • Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
  • Warzywa zalewamy rosołem i gotujemy 30 minut
  • Miksujemy blenderem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Zupę możesz podać z grzankami z pieczywa gryczanego(najlepiej domowego na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz nasze propozycje na przygotowanie równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii (ok. 150 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Grill, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >

Siekany stek z sarny z sosem figowym

Mięso mielimy w maszynce (ewentualnie siekamy) Wyrabiamy ręką na jednolitą masę Formujemy kulkę, z której formujemy okrągłego steka Kładziemy go na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu (bez tłuszczu) Po chwili dodajemy tłuszcz na patelnię Smażymy…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >