fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z grillowanych warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z grillowanych warzyw

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
  • Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
  • Warzywa zalewamy rosołem i gotujemy 30 minut
  • Miksujemy blenderem

Uwagi

Zupę możesz podać z grzankami z pieczywa gryczanego (najlepiej domowego na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Grill, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łosoś w rozmarynie i pomarańczach

Filety opłuczemy Na patelni rozpuszczamy olej na średniej mocy. Filety z łososia smażymy z każdej strony 4-5 minut, Na tej samej patelni dusimy czosnek w sokach z cytryny i pomarańczy. Dodajemy przyprawy. Dusimy 2-3 minuty….

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, czereśniami i kurczakiem i migdałami

Mięso lekko solimy i pieprzymy  Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy mięso po 3-4 minuty z każdej strony Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy wydrylowane czereśnie lub wiśnie Dodajemy truskawki i przecięte na…

WIĘCEJ >

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >

Duszona brukselka

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy brukselkę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy przez ok. 7-8 minut (pod przykryciem)

WIĘCEJ >