fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem warzywny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce560d261-041b-4f59-bc0b-d828ac677c2c

Zupa krem warzywny

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki
  • Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę
  • Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie
  • Blendujemy 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250 ml.

Uwagi

Zainspiruj się innymi zupami krem, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • ½ pora (ok. 70 g)
  • ½ małego korzenia selera (ok. 90 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 szklanki rosołu (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z cynamonem

Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…

WIĘCEJ >

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >