Zupa krem warzywny
Zupa krem warzywny
Przygotowanie
- Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki
- Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę
- Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie
- Blendujemy
Rady dietetyka
1 porcja zupy to około 250 ml.
Uwagi
Zainspiruj się innymi zupami krem, które znajdują się w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 2 marchewki (120 g)
- 1 pietruszka (80 g)
- ½ pora (ok. 70 g)
- ½ małego korzenia selera (ok. 90 g)
- 1 cukinia (300 g)
- 2 szklanki rosołu (500 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy
Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy
WIĘCEJ >Wegetariański rosół
Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…
WIĘCEJ >Keto kulki kolorowe
Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…
WIĘCEJ >Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami
Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…
WIĘCEJ >