fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f3bca0-b292-4afb-9e12-a8953a001156
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z marchewki

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i obieramy
  • Odkładamy 10 marchewek na bok
  • 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu
  • Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki.
  • Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze kilka minut
  • Wyłączamy palnik i czekamy, aż zupa przestygnie
  • Całość blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych zup z dodatkiem marchewki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1500 ml)
  • Marchew (świeża) (760 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Seler korzeń (90 g)
  • Por (70 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Włoszczyzna suszona (3 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) z mango i żółtek

Mango obieramy ze skóry, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosowa Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Owsianka z borówkami

Płatki owsiane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >