fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f3bca0-b292-4afb-9e12-a8953a001156
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z marchewki

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i obieramy
  • Odkładamy 10 marchewek na bok
  • 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu
  • Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki.
  • Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze kilka minut
  • Wyłączamy palnik i czekamy, aż zupa przestygnie
  • Całość blendujemy

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu do potraw. Więcej na ten temat znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz przygotować równie smaczne zupy z marchewką, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 13 marchewek (780 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • ½ korzenia selera (ok. 90 g)
  • ½ pora (ok. 70 g)
  • 1 cebula (200 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru (4 g)
  • 1 łyżka suszonej włoszczyzny (4 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 1,5 l wody

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >