fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f3bca0-b292-4afb-9e12-a8953a001156
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z marchewki

Przygotowanie

  • Warzywa myjemy i obieramy
  • Odkładamy 10 marchewek na bok
  • 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu
  • Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki.
  • Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dodajemy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze kilka minut
  • Wyłączamy palnik i czekamy, aż zupa przestygnie
  • Całość blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych zup z dodatkiem marchewki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Marchew (świeża) (380 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Mleko kokosowe (150 ml)
  • Seler korzeń (90 g)
  • Por (70 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Włoszczyzna suszona (3 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką

Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >