fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aa2f55b-1eff-4484-a19c-7a83b35fa32d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki
  • W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju
  • Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę, aż się zeszkli.
  • Dodajemy resztę pokrojonych warzyw, czyli kalafiora i kalarepę
  • Podduszamy je przez chwile i zalewamy warzywa wodą, tak, by lekko je przykrywała
  • Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupę studzimy, dodajemy śmietankę kokosową i miksujemy na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Przecedzamy zupę przez sitko by wyeliminować ewentualne łykowate pozostałości po kalarepie

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cebula (200 g)
  • ½ kalafiora (400 g)
  • 1 duża kalarepa (240 g)
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej (30 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >