fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aa2f55b-1eff-4484-a19c-7a83b35fa32d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki
  • W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju
  • Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę, aż się zeszkli.
  • Dodajemy resztę pokrojonych warzyw, czyli kalafiora i kalarepę
  • Podduszamy je przez chwile i zalewamy warzywa wodą, tak, by lekko je przykrywała
  • Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupę studzimy, dodajemy śmietankę kokosową i miksujemy na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Przecedzamy zupę przez sitko by wyeliminować ewentualne łykowate pozostałości po kalarepie

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cebula (200 g)
  • ½ kalafiora (400 g)
  • 1 duża kalarepa (240 g)
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej (30 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >