fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aa2f55b-1eff-4484-a19c-7a83b35fa32d

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki
  • W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju
  • Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę, aż się zeszkli.
  • Dodajemy resztę pokrojonych warzyw, czyli kalafiora i kalarepę
  • Podduszamy je przez chwile i zalewamy warzywa wodą, tak, by lekko je przykrywała
  • Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupę studzimy, dodajemy śmietankę kokosową i miksujemy na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Przecedzamy zupę przez sitko by wyeliminować ewentualne łykowate pozostałości po kalarepie

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cebula (200 g)
  • ½ kalafiora (400 g)
  • 1 duża kalarepa (240 g)
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej (30 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >

Pizzerki z bakłażana

Bakłażana kroimy na talarki (około 0,5 cm). Talarki układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Po 15 minutach wyjmujemy blachę, a każdy talarek: posypujemy…

WIĘCEJ >