fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aa2f55b-1eff-4484-a19c-7a83b35fa32d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki
  • W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju
  • Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę, aż się zeszkli.
  • Dodajemy resztę pokrojonych warzyw, czyli kalafiora i kalarepę
  • Podduszamy je przez chwile i zalewamy warzywa wodą, tak, by lekko je przykrywała
  • Po zagotowaniu, gotujemy jeszcze kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupę studzimy, dodajemy śmietankę kokosową i miksujemy na krem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Przecedzamy zupę przez sitko by wyeliminować ewentualne łykowate pozostałości po kalarepie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Kalarepa (240 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Śmietanka kokosowa (30 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >