fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4219b0f0-3170-40b6-a0a6-e06aa6e95da7-1

Zupa krem z kalarepy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min
  • Zalewamy wywarem
  • Gotujemy 15 min na małym ogniu
  • Miksujemy blenderem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy krem w przyrządzone w podobny sposób – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 średniej wielkości kalarepy (330 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. (…)

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl