fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4219b0f0-3170-40b6-a0a6-e06aa6e95da7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z kalarepy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min
  • Zalewamy wywarem
  • Gotujemy 15 min na małym ogniu
  • Miksujemy blenderem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy krem w przyrządzone w podobny sposób – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 średniej wielkości kalarepy (330 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii na zimno

Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna). Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe…

WIĘCEJ >

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >