Zupa krem z kalarepy
Zupa krem z kalarepy
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min
- Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min
- Zalewamy wywarem
- Gotujemy 15 min na małym ogniu
- Miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Kalarepa (330 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa krem z marchewki
Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….
WIĘCEJ >Koktajl szpinakowo-borówkowy
W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą
WIĘCEJ >Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie Migdały…
WIĘCEJ >