fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalarepy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4219b0f0-3170-40b6-a0a6-e06aa6e95da7-1

Zupa krem z kalarepy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min
  • Zalewamy wywarem
  • Gotujemy 15 min na małym ogniu
  • Miksujemy blenderem

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy krem w przyrządzone w podobny sposób – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 średniej wielkości kalarepy (330 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni z serem guayerre (wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Ser trzemy na…

WIĘCEJ >