fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa zimowa z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c49524c65-19b9-4548-933e-c6236a6a4215
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa zimowa z dyni

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Myjemy i kroimy pozostałe warzywa
  • Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa
  • Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l wywaru mięsnego najlepiej z kury lub indyka
  • 1 por (140 g)
  • ¼ brokuła (ok. 125 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 mała dynia hokkaido (800 g)
  • 3 ząbki czosnku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Karkówka z chipsami nori

Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori Następnie układamy je na płasko na papierze…

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >