fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa zimowa z dyni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder

Zupa zimowa z dyni

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Myjemy i kroimy pozostałe warzywa
  • Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa
  • Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1,5 l wywaru mięsnego najlepiej z kury lub indyka
  • 1 por (140 g)
  • ¼ brokuła (ok. 125 g)
  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 mała dynia hokkaido (800 g)
  • 3 ząbki czosnku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mango

Mango umyć, obrać i pokroić na drobne kawałki

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić paprykę w paseczki W garnku roztapiamy…

WIĘCEJ >