Zupa zimowa z dyni
Zupa zimowa z dyni
Przygotowanie
- Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
- Myjemy i kroimy pozostałe warzywa
- Zagotowujemy bulion mięsny i dodajemy wszystkie warzywa
- Gotujemy je przez 30 min, następnie miksujemy blenderem
Autor
Lista składników
- 1,5 l wywaru mięsnego najlepiej z kury lub indyka
- 1 por (140 g)
- ¼ brokuła (ok. 125 g)
- 2 marchewki (120 g)
- 1 mała dynia hokkaido (800 g)
- 3 ząbki czosnku (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz z sarny z wolnowaru
Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…
WIĘCEJ >Gulasz z serc indyczych
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…
WIĘCEJ >Zupa cebulowa (wegetariańska)
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut
WIĘCEJ >Jogurt kokosowy
Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…
WIĘCEJ >