fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0f16857a-2536-4e38-8459-bb7c0ca6d32a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Przygotowanie

  • Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C
  • Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do czasu aż się lekko zarumienią
  • Dodajemy dynię i dusimy przez kilka minut
  • Miksujemy wszystko razem blenderem, a następnie na przemian dodajemy sok pomidorowy i mleko kokosowe tak, by zachować kremową konsystencję zupy i pomarańczowy kolor
  • Mieszając, dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu
  • Podajemy z odrobiną mleczka kokosowego i świeżą kolendrą lub pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dynią.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (700 g)
  • Passata pomidorowa (250 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Papryka słodka mielona (4 g)
  • Curry mielone (3 g)
  • Kolendra suszona (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >