fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa 2

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c545b10fd-9c4a-407e-8a41-2edc5fcb14b3-1

Pieczone warzywa 2

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 czerwona papryka
  • 1 brokuł (500 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • ½ małej dyni
  • 2 marchewki(120 g)
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, wędzona, słodka i ostra papryka, czosnek w proszku, opcjonalnie: curry lub garam masala
  • opcjonalnie: oliwa z oliwek lub olej kokosowy

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić (…)

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, (…)

WIĘCEJ >

Pomarańcza

Pomarańczę umyć i obrać ze skóry Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl