Pieczone warzywa 2
Pieczone warzywa 2
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
- Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
- Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Brokuł (świeży) (500 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
- Pomidor koktajlowy (250 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (świeża) (210 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (1 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Papryka ostra mielona (1 g)
- Papryka wędzona mielona (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Curry mielone (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl tropikalny
Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Wywar rumiany
Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…
WIĘCEJ >Imbirowa sałatka z awokado
Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.
WIĘCEJ >Ciasto ananasowe
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…
WIĘCEJ >