fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa 2

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c545b10fd-9c4a-407e-8a41-2edc5fcb14b3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczone warzywa 2

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (500 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
  • Pomidor koktajlowy (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Curry mielone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >

Tofurnik z karmelem daktylowym

Wszystkie daktyle do użycia w przepisie moczymy w gorącej wodzie przez kilka minut. Następnie wodę odlewamy, ale zostawiamy jeszcze do ewentualnego użytku. Daktyle blendujemy na gładką masę. Spód: Orzechy, płatki owsiane, kakao oraz jedną dużą…

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >