fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa 2

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c545b10fd-9c4a-407e-8a41-2edc5fcb14b3-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczone warzywa 2

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Te warzywa mogą być doskonałym dodatkiem do każdego posiłku.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 czerwona papryka (230 g)
  • 1 brokuł (500 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • ½ małej dyni Hokkaido (420 g)
  • 2 marchewki(120 g)
  • Przyprawy: zioła prowansalskie, sól, wędzona, słodka i ostra papryka, czosnek w proszku, opcjonalnie: curry lub garam masala
  • Opcjonalnie: oliwa z oliwek lub olej kokosowy

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Lody czekoladowe

Żółtka ubijamy z ertrolem, następnie (wciąż miksując) powoli dodajemy pozostale składniki. Z zamrażarki wyjmujemy pojemniki maszynki (jak w instrukcji danego sprzętu). Włączamy maszynkę i wlewamy masę do pojemników. Czekamy około 30 minut, aż lody przyjmą odpowiednią konsystencję….

WIĘCEJ >