fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa 2

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c545b10fd-9c4a-407e-8a41-2edc5fcb14b3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczone warzywa 2

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Wszystko wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Dodajemy przyprawy, opcjonalnie tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (świeży) (500 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (420 g)
  • Pomidor koktajlowy (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Papryka słodka mielona (1 g)
  • Zioła prowansalskie (1 g)
  • Papryka ostra mielona (1 g)
  • Papryka wędzona mielona (1 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)
  • Curry mielone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Wywar rumiany

Warzywa czyścimy i obieramy Warzywa razem z kośćmi rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika 180 st.C na 60 min Po tym czasie przekładamy wszystko do garnka Zalewamy zimną wodą Dodajemy liście i ziele Lekko…

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >