fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca81c73de-3639-4bce-bdf6-26085aeece03-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczone warzywa

Przygotowanie

  • Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki
  • Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Obieramy czosnek
  • Warzywa układamy na blaszce do pieczenia
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Pieczemy w 200 st.C przez 20 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¼ dyni Hokkaido (około 200 g)
  • 1 średni patison (ok. 100 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >