Pieczone warzywa
Pieczone warzywa
Przygotowanie
- Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki
- Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki
- Marchew obieramy i kroimy w plastry
- Obieramy czosnek
- Warzywa układamy na blaszce do pieczenia
- Lekko solimy i pieprzymy
- Pieczemy w 200 st.C przez 20 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- ¼ dyni Hokkaido (około 200 g)
- 1 średni patison (ok. 100 g)
- 1 marchewka (60 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl (shake) bananowo – daktylowy
Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.
WIĘCEJ >Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Chleb kokosowy
Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem.
WIĘCEJ >Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado
Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…
WIĘCEJ >