Pieczone warzywa
Pieczone warzywa
Przygotowanie
- Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki
- Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki
- Marchew obieramy i kroimy w plastry
- Obieramy czosnek
- Warzywa układamy na blaszce do pieczenia
- Lekko solimy i pieprzymy
- Pieczemy w 200 st.C przez 20 min
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- ¼ dyni Hokkaido (około 200 g)
- 1 średni patison (ok. 100 g)
- 1 marchewka (60 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chleb marchewkowy
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…
WIĘCEJ >Prosta zupa cukiniowa
Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).
WIĘCEJ >Kulki kwasielce
Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…
WIĘCEJ >