fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczone warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca81c73de-3639-4bce-bdf6-26085aeece03-2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczone warzywa

Przygotowanie

  • Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki
  • Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Obieramy czosnek
  • Warzywa układamy na blaszce do pieczenia
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Pieczemy w 200 st.C przez 20 min

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ¼ dyni Hokkaido (około 200 g)
  • 1 średni patison (ok. 100 g)
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowo – daktylowy

Obieramy banana, kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera Sprawdzamy czy w daktylach nie ma pestek i dodajemy do blendara Dodajemy żółtka Wyciskamy sok z cytryny Miksujemy 15 sek.

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >