Zupa szparagowa
Zupa szparagowa
Przygotowanie
- Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
- Przecedzamy wywar
- Do gotowego wywaru dodajemy szparagi
- Wyciskamy sok z cytryny
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
- Dodajemy szparagi
- Gotujemy 10 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia podobnych zup.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Szparag (190 g)
- Cebula (105 g)
- Cytryna (40 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Szczypiorek (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Naleśniki gryczane z kurczakiem
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)
Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…
WIĘCEJ >Pomidory pieczone w szynce
Piekarnik ustawiamy do 180 stopni Każdego pomidora owijamy 2 plasterkami szynki i spinamy wykałaczką Tak przygotowane pomidory, układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 30 minut, a następnie podajemy na gorąco
WIĘCEJ >