fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szparagowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27a7b627-6206-4b4e-9fc3-3ca8eebf5717
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa szparagowa

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
  • Przecedzamy wywar
  • Do gotowego wywaru dodajemy szparagi 
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
  • Dodajemy szparagi
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia podobnych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Szparag (190 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Szczypiorek (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Jabłkowe szczęki

Przygotowujemy zęby – migdały kroimy na 4-6 pionowych kawałków. Jabłko kroimy na ćwiartki, a następnie wykrawamy z nich po kolejnej cząstce. Do środka szczęki nakładamy dżem, a następnie w krawędzie jabłka wciskamy migdałowe zęby.

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >