Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak
- Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą
- Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami
- Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut
- Pod koniec dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
- Możemy podawać.
Rady dietetyka
Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać kolendry i pieprzu do potraw.
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Uwagi
Wykorzystaj powiązane przepisy ze szpinakiem, które są równie smaczne.
Autor
Lista składników
- 8 garści świeżego szpinaku (160 g)
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
- 300 g polędwiczki wieprzowej
- 1 szczypta kolendry (1 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 100 g gęstego mleka kokosowego
- 1 szklanka wody (250 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gofry marchewkowe
Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej…
WIĘCEJ >Fritatta z łososiem i pomidorami
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…
WIĘCEJ >Zapiekanka wołowa
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….
WIĘCEJ >Pizzerinka
Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…
WIĘCEJ >