fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szpinakowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2d0c77-c97c-49aa-9586-42093d9a28ef
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szpinakowa

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak
  • Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą
  • Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami
  • Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut
  • Pod koniec dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
  • Możemy podawać.

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać kolendry i pieprzu do potraw.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wykorzystaj powiązane przepisy ze szpinakiem, które są równie smaczne.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 garści świeżego szpinaku (160 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 szczypta kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 100 g gęstego mleka kokosowego
  • 1 szklanka wody (250 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gofry marchewkowe

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >