fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szpinakowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2d0c77-c97c-49aa-9586-42093d9a28ef

Zupa szpinakowa

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak
  • Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą
  • Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami
  • Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut
  • Pod koniec dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
  • Możemy podawać.

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać kolendry i pieprzu do potraw.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wykorzystaj powiązane przepisy ze szpinakiem, które są równie smaczne.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 garści świeżego szpinaku (160 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 szczypta kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 100 g gęstego mleka kokosowego
  • 1 szklanka wody (250 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi płuczemy i odłamujemy sztywne końce. Szparagi pękną same we właściwym miejscu, jeśli zegniemy je w dolnej części. Twarde końcówki wyrzucamy. Szynkę parmeńską kroimy wzdłuż w plastry o szerokości około 4 cm. Każdego szparaga owijamy…

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >