fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szpinakowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a2d0c77-c97c-49aa-9586-42093d9a28ef
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa szpinakowa

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak
  • Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą
  • Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami
  • Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut
  • Pod koniec dodajemy mleko kokosowe i mieszamy
  • Możemy podawać.

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać kolendry i pieprzu do potraw.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wykorzystaj powiązane przepisy ze szpinakiem, które są równie smaczne.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 8 garści świeżego szpinaku (160 g)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (40 ml)
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 szczypta kolendry (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 100 g gęstego mleka kokosowego
  • 1 szklanka wody (250 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka curry

Rozgrzewamy na patelni masło, dorzucamy przyprawę curry, mięso i pokrojoną w słupki paprykę. Co jakiś czas obracamy udka i paprykę, a po 10 minutach przekładamy zawartość patelni do wolnowaru. Zalewamy mięso i warzywa wodą w…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…

WIĘCEJ >

Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami

Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub słupki (ćwiartki). Pieczarki także pokroić na…

WIĘCEJ >