fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak cytrynowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szpinak cytrynowy

Przygotowanie

  • Myjemy szpinak
  • Obieramy i kroimy czosnek
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty
  • Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty
  • Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy do szpinaku sok z cytryny i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy ze szpinakiem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Świeży szpinak (450 g)
  • Sok wyciśnięty z ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >