fbpx
logo
Szukaj
open close

Szpinak cytrynowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szpinak cytrynowy

Przygotowanie

  • Myjemy szpinak
  • Obieramy i kroimy czosnek
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty
  • Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty
  • Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy do szpinaku sok z cytryny i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań ze szpinakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (450 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >