fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak cytrynowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0381b33d-8fe8-437e-99a7-0c4cd280675f

Szpinak cytrynowy

Przygotowanie

  • Myjemy szpinak
  • Obieramy i kroimy czosnek
  • Rozgrzewamy masło ghee na patelni
  • Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty
  • Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty
  • Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy do szpinaku sok z cytryny i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy ze szpinakiem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Świeży szpinak (450 g)
  • Sok wyciśnięty z ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami

Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy

WIĘCEJ >