fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa paprykowo-kalarepowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c817b31c6-2d6f-4da8-9080-3801d3d82b7f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa paprykowo-kalarepowa

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy bulion
  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut
  • Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy do garnka
  • Cebulę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Podsmażoną cebulę przenosimy do garnka i całość gotujemy przez ok. 1 godz. (do miękkości)
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kalarepa (165 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wieprzowina łopatka (80 g)
  • Papryka zielona (70 g)
  • Papryka żółta (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

Masło klarowane powinno mięć temperaturę pokojową (wyjmujemy wcześniej z lodówki) W misce mieszamy łyżkę miodu, masło i 12 łyżek mąki kokosowej Ciasto rozkładamy na formie do tarty, lekko dłonią rozklepując/wyrównując spód Wkładamy formę do lodówki…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części Do jednej części dodajemy kako Wszystkie porcje…

WIĘCEJ >