logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa selerowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-3-5

Zupa selerowo-gruszkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-3-5

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba)
  • Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy przez 2 min
  • Dorzucamy seler i gruszkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy rosołem/bulionem
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem na gładki krem

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 gruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mała klarowanego lub smalec
  • 700 ml rosołu/bulionu – czyli 3 szklanki
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl