fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z bakłażana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca710a07b-8cad-44ad-90a4-bb03c03f23f9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa z bakłażana

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody
  • Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy
  • Następnie wszystko razem blendujemy
  • Zblendowaną już zupę gotujemy jeszcze przez chwilę
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Bakłażan (240 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z owocami z sosem bananowo – kokosowym

Włączyć piekarnik na 190 stopni Z jabłka odcinamy wierzch od strony ogonka (tak z 0,5 cm grubości) Wydrążamy środek jabłka za pomocą łyżeczki, lub specjalnej kulkownicy do owoców Do wydrążonego jabłka włożyć owoce, dodać łyżkę…

WIĘCEJ >