fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
  • Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
  • Ogórek kiszony pokroić w kostkę
  • Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Pomidorki pokroić na pół
  • Pokrojone składniki wymieszać z porem
  • Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
  • Dodać oliwę z oliwek
  • Zamieszać i doprawić do smaku

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości, czytaj składy. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka wieprzowa (150 g)
  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Por (35 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajko w koszulce z pieczarek

Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia Wykładamy plastrami boczku Do środka wbijamy jajko Doprawiamy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st….

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >