fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb830f3e-f3ae-4da8-a81f-e6265c7a6ed2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
  • Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
  • Ogórek kiszony pokroić w kostkę
  • Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Pomidorki pokroić na pół
  • Pokrojone składniki wymieszać z porem
  • Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
  • Dodać oliwę z oliwek
  • Zamieszać i doprawić do smaku

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości, czytaj składy. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka wieprzowa (150 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Por (35 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…

WIĘCEJ >