fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
  • Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
  • Ogórek kiszony pokroić w kostkę
  • Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Pomidorki pokroić na pół
  • Pokrojone składniki wymieszać z porem
  • Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
  • Dodać oliwę z oliwek
  • Zamieszać i doprawić do smaku

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.

Porcja to około 3 parówki. Jeśli potrzebujesz – zjedz więcej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cienkie parówki (ok. 150 g)
  • ¼ pora (ok. 35 g)
  • ½ jabłka (ok. 90 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • ½ cykorii (ok. 40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową.  Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >