fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
  • Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
  • Ogórek kiszony pokroić w kostkę
  • Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Pomidorki pokroić na pół
  • Pokrojone składniki wymieszać z porem
  • Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
  • Dodać oliwę z oliwek
  • Zamieszać i doprawić do smaku

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.

Porcja to około 3 parówki. Jeśli potrzebujesz – zjedz więcej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cienkie parówki (ok. 150 g)
  • ¼ pora (ok. 35 g)
  • ½ jabłka (ok. 90 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • ½ cykorii (ok. 40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >