fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1-6

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
  • Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
  • Ogórek kiszony pokroić w kostkę
  • Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
  • Pomidorki pokroić na pół
  • Pokrojone składniki wymieszać z porem
  • Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
  • Dodać oliwę z oliwek
  • Zamieszać i doprawić do smaku

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.

Porcja to około 3 parówki. Jeśli potrzebujesz – zjedz więcej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 cienkie parówki (ok. 150 g)
  • ¼ pora (ok. 35 g)
  • ½ jabłka (ok. 90 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • ½ cykorii (ok. 40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie mieszankę blendujemy przez kilka minut na mleko razem z wybranym słodem i przelewamy do drugiego…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >