fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
  • Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
  • Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
  • Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
  • Pomidorki kroimy na pół.
  • Pokrojone składniki mieszamy z porem.
  • Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
  • Dodajemy oliwę z oliwek.
  • Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka drobiowa (150 g)
  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Cykoria (80 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Por (35 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grapefruit

Grapefruita umyć i obrać Podzielić na cząstki

WIĘCEJ >

Wegetariańskie curry

Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła Dodajemy warzywa Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >