fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
  • Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
  • Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
  • Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
  • Pomidorki kroimy na pół.
  • Pokrojone składniki mieszamy z porem.
  • Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
  • Dodajemy oliwę z oliwek.
  • Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka drobiowa (150 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Cykoria (80 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Por (35 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >