fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
  • Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
  • Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
  • Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
  • Pomidorki kroimy na pół.
  • Pokrojone składniki mieszamy z porem.
  • Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
  • Dodajemy oliwę z oliwek.
  • Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne wykorzystanie parówek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 parówki cienkie (150 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >