Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Przygotowanie
- Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
- Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
- Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
- Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
- Pomidorki kroimy na pół.
- Pokrojone składniki mieszamy z porem.
- Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
- Dodajemy oliwę z oliwek.
- Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne wykorzystanie parówek.
Autor
Lista składników
- 3 parówki cienkie (150 g)
- ¼ pora (35 g)
- ½ jabłka (90 g)
- 1 ogórek kiszony (60 g)
- 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
- 1 mała garść rukoli (20 g)
- 1 cykoria (80 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla
Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…
WIĘCEJ >Bulion jarski
Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…
WIĘCEJ >Zielony koktajl z awokado i ogórkiem
Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy
WIĘCEJ >