Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Przygotowanie
- Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
- Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
- Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
- Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
- Pomidorki kroimy na pół.
- Pokrojone składniki mieszamy z porem.
- Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
- Dodajemy oliwę z oliwek.
- Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (150 g)
- Jabłko (90 g)
- Cykoria (80 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Por (35 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą
Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach
WIĘCEJ >Jeże morelowo – czekoladowe
Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…
WIĘCEJ >Pasztet warzywny
Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…
WIĘCEJ >Burger z sarny z sałatą i warzywami
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…
WIĘCEJ >