fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz4-1

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Przygotowanie

  • Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
  • Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
  • Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
  • Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
  • Pomidorki kroimy na pół.
  • Pokrojone składniki mieszamy z porem.
  • Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
  • Dodajemy oliwę z oliwek.
  • Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne wykorzystanie parówek.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 parówki cienkie (150 g)
  • ¼ pora (35 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe (60 g)
  • 1 mała garść rukoli (20 g)
  • 1 cykoria (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Śniadaniowe babeczki bekonowe

Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż się równo połączy Formujemy kulkę i przyduszamy dłonią, żeby uzyskać kształt burgera o grubości około…

WIĘCEJ >