Parówki drobiowe
Parówki drobiowe
Przygotowanie
- Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości i czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura”oraz „Pure”. Możesz dołożyć do tego warzywa.
Uwagi
Powyżej znajdują się ciekawe propozycje wykorzystania parówek w potrawach – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 3 parówki drobiowe (150 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Garnek
Alergeny
Histamina 3, Aminy biogenne 2
Podobne tematy
Śniadaniowe babeczki bekonowe
Paprykę drobno kroimy, mieszamy w misce z pietruszką, solą i jajkami. Spód foremek i ścianki wykładamy boczkiem parzonym. Na boczek wlewamy po brzegi foremek masę jajeczną. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni (lub do…
WIĘCEJ >Grzyby duszone z cukinią
Grzyby myjemy i kroimy w plasterki. Cukinię kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Na dużej patelni (lub w głębokim rondlu) rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy około 10 minut, do czasu…
WIĘCEJ >