Parówki drobiowe grillowane
Parówki drobiowe grillowane
Przygotowanie
- Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min.
- Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości i czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura”oraz „Pure”. Możesz dołożyć ulubione warzywa.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje przyrządzenia parówek.
Autor
Lista składników
- 3 parówki drobiowa (150 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)
Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…
WIĘCEJ >Szparagi smażone na boczku
Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…
WIĘCEJ >Zupa czosnkowa
Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Cukinia z łagodnym z farszem
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…
WIĘCEJ >