fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Parówki drobiowe grillowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c83084b13-fcde-4b40-99f9-e209762b309f-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Parówki drobiowe grillowane

Przygotowanie

  • Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min.
  • Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości i czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura”oraz „Pure”. Możesz dołożyć ulubione warzywa.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne propozycje przyrządzenia parówek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 parówki drobiowa (150 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Grill

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >