fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Parówki zapiekane w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c777b9fc7-4f33-4af9-b997-ee25cefc7f4e

Parówki zapiekane w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano.
  • Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym.
  • Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Opcjonalnie na parówkach możemy ułożyć kawałek sera żółtego ekologicznego, jeśli nie mamy wszelkich przeciwwskazań.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3 parówki wieprzowe (150 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 50 ml wody
  • Sól kłodawska (3 g)
  • ½ łyżeczki oregano (2 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Łosoś z warzywami

Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Śniadaniowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Jajko roztrzepujemy z oliwą z oliwek Pokrojoną paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym Następnie dodajemy kawałki ryby (upewniając się, że nie mają ości) i zalewamy masą jajeczną Pieczemy przez…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >