fbpx
logo
Szukaj
open close

Parówki zapiekane w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c777b9fc7-4f33-4af9-b997-ee25cefc7f4e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Parówki zapiekane w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano.
  • Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym.
  • Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka wieprzowa (150 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >