Parówki zapiekane w cieście
Parówki zapiekane w cieście
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano.
- Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym.
- Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (150 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Oregano suszone (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smoothie truskawkowe
Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.
WIĘCEJ >Fritatta grzybowa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…
WIĘCEJ >Pasta brokułowa z masłem
Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.
WIĘCEJ >Grillowana kapusta chińska
Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem
WIĘCEJ >