fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Parówki zapiekane w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c777b9fc7-4f33-4af9-b997-ee25cefc7f4e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Parówki zapiekane w cieście

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano.
  • Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym.
  • Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Opcjonalnie na parówkach możemy ułożyć kawałek sera żółtego ekologicznego, jeśli nie mamy wszelkich przeciwwskazań.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 3 parówki wieprzowe (150 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 50 ml wody
  • Sól kłodawska (3 g)
  • ½ łyżeczki oregano (2 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >