Parówki wieprzowe grillowane
Parówki wieprzowe grillowane
Przygotowanie
- Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min.
- Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości i czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura” oraz „Pure”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z parówkami.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (150 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Kalarepa faszerowana sarną
Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…
WIĘCEJ >Krem z topinamburu
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…
WIĘCEJ >Fritatta owocowa
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…
WIĘCEJ >Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…
WIĘCEJ >