Parówki wieprzowe
Parówki wieprzowe
Przygotowanie
- Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości – czytaj skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura” lub „Pure”. Jeśli masz potrzebę zjeść więcej, możesz to zrobić. Możesz dołożyć ulubione warzywa.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (150 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Podobne tematy
Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Migdałowy serek „feta”
Migdały namoczyć w wodzie przez 24 godz. Wylać wodę i zalać wrzątkiem, zostawić na 5-10 min. Wodę odlać, obrać migdały ze skórki. Do wysokiej miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować. Najlepiej robić to kilka minut – im…
WIĘCEJ >Sałatka z roszponką i cukinią
Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…
WIĘCEJ >Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków
Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…
WIĘCEJ >