fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Parówki i warzywa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c52033654-6f29-434a-9592-68681a6d84d6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Parówki i warzywa

Przygotowanie

  • Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

Rady dietetyka

Wybieraj parówki dobrej jakości – czytaj ich skład. Najlepsze są te z oznaczeniem „Natura” i „Pure”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z parówkami.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Parówka drobiowa (150 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Pomidor (świeży) (40 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Salceson z czekolady

Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki i pietruszki

Marchewkę obieramy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Przeciskamy przez praskę lub blendujemy i dodajemy olej kokosowy. Pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, a następnie blendujemy z ugotowanym czosnkiem na…

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Sałatka z bakłażana z oliwkami

Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…

WIĘCEJ >